L’objectiu de “Platges i Rutes 365 dies”, impulsat pel Departament d’Empresa i Coneixement i el Fons Social Europeu, ha estat el foment de l’emprenedoria mitjançant la creació de negocis innovadors de base tecnològica per a l’explotació de platges i rutes durant els 365 dies de l’any.

El desenvolupament d’aquest projecte ha comptat amb una subvenció de 70.000 euros atorgada pel Servei d’Ocupació de Catalunya. Les 32 persones participants havien de tenir una idea de negoci -de base tecnològica- per impulsar el turisme del Vendrell tot l’any. L’alumnat seleccionat ha rebut una formació específica i assessorament financer per emprendre els diferents projectes.

Aquesta setmana han treballat principalment dos conceptes: Anàlisi i planificació econòmico-financera i màrqueting en línia.

  • Anàlisi i planificació econòmicofinancera. S’ha posat a l’abast de l’alumnat eines d’anàlisi econòmica per controlar l’activitat principal de l’empresa, a més d’una metodologia de planificació que permeti realitzar previsions a curt termini. Els participants han pogut estudiar exemples i practicar amb fulles de càlcul la manera adequada de preveure, programar i controlar les necessitats i requeriments econòmico-financera que tindran les seves start-ups.
  • Màrqueting en línia. Dota l’alumnat de coneixements per poder analitzar la situació de l’empresa, sobre els factors que influeixen directament en les vendes i sobre com desenvolupar estratègies de màrqueting eficients. Més concretament, en aquesta sessió han treballat el social selling i el CRM, que els proporciona els coneixements per efectuar control i anàlisi del seu negoci mitjançant les xarxes socials.

El contingut de màrqueting en línia s’ha centrat a:

  1. Definir un bon disseny de campanya en què hi hagi tres sectors ben diferenciats: monitorització, publicació i avaluació del contingut.
  2. Conèixer les principals xarxes socials que més es fan servir: Facebook, Twitter, Linked-In i les principals eines d’anàlisi.
  3. L’eina de gestió CRM, que és un programari que permet gestionar la relació i els vincles amb els clients. L’objectiu és disposar de tot e lmaterial de qualsevol client tant per satisfer les necessitats com per obtenir mètriques de mercat que ens permetin millorar la nostra estratègia comercial.

Per a més informació: http://platgesirutes.elvendrell.net/