Els continguts que ha treballat l’alumnat de “Platges i rutes 365 dies” es poden resumir en:

  • Mercat turístic, el 30 de maig
  • Anàlisi i planificació econòmico-financera, el 31 de maig
  • Màrqueting en línia, l’1 de juny

Mercat turístic. Si la setmana passada ens centràvem en la promoció turística que s’ha editat al Vendrell, aquesta setmana s’ha treballat el màrqueting digital per al posicionament de destinaments i d’emprenedoria turística. A més, per grups i individualment s’han definit les experiències turístiques que es poden oferir a fi d’articular-hi un catàleg.

Reptes i oportunitats per al Vendrell, turisme gastronòmic, segells turístics i marca-ciutat han estat els conceptes que més s’han anat definint quant al mercat turístic.

Treballant aspectes de màrqueting digital a les instal·lacions de l’EINA Espai Empresarial

Anàlisi i planificació econòmico-financera. És la representació de l’evolució de l’empresa, en termes monetaris durant un determinat període de temps. Es realitza abans de la posada en marxa d’una empresa i, per tant, fa referència al futur. Dit d’una altra manera, són les previsions de la futura empresa durant els dotze primers mesos d’activitat.

L’objectiu del pla d’empresa és triple:

  • Comprovar la viabilitat de l’empresa
  • Tenir controlades totes les possibles variables que poden incidir en la marxa de l’empresa de manera que es redueix el marge d’error i deixar el menor espai possible a l’atzar per reduir-ne els costos.
  • Tenir la màxima informació útil, en el moment adequat per a
    poder prendre decisions.

Màrqueting en línia. Eines com ara WordPress, Ecommerce, Inbound màrqueting, SEO, continguts optimitzats, etc. El material que s’ha treballat ha estat: WordPress (programari que permet crear blogs i pàgines web de manera senzilla), WooCommerce (aplicació de WordPress que permet creat una botiga en línia) i Prestashop (un plataforma ecommerce útil i ràpida per vendre virtualment).

S’ha insistit a fer una bona planificació de màrqueting, tècniques generals de SEO (posicionament web), com optimitzar un post amb WordPress, com tenir una landing page ben construïda (pàgina d’agraïment). S’ha fet un recorregut per les principales eines de publicació amb material audiovisual: Picasa, Flicker, Slideshare, Pezzi, Bubok i s’han analitzat Pinterest, Instagram, Youtube per poder-les incorporar al pla d’estratègia digital.

Podeu seguir-nos a Facebook: PlatgesiRutes.