Notícies

Finalitza “Platges i Rutes 365 dies” amb anàlisi econòmica i màrqueting en línia

Finalitza “Platges i Rutes 365 dies” amb anàlisi econòmica i màrqueting en línia

L’objectiu de “Platges i Rutes 365 dies”, impulsat pel Departament d’Empresa i Coneixement i el Fons Social Europeu, ha estat el foment de l’emprenedoria mitjançant la creació de negocis innovadors de base tecnològica per a l’explotació de platges i rutes durant els 365 dies de l’any.

El desenvolupament d’aquest projecte ha comptat amb una subvenció de 70.000 euros atorgada pel Servei d’Ocupació de Catalunya. Les 32 persones participants havien de tenir una idea de negoci -de base tecnològica- per impulsar el turisme del Vendrell tot l’any. L’alumnat seleccionat ha rebut una formació específica i assessorament financer per emprendre els diferents projectes.

Aquesta setmana han treballat principalment dos conceptes: Anàlisi i planificació econòmico-financera i màrqueting en línia.

 • Anàlisi i planificació econòmicofinancera. S’ha posat a l’abast de l’alumnat eines d’anàlisi econòmica per controlar l’activitat principal de l’empresa, a més d’una metodologia de planificació que permeti realitzar previsions a curt termini. Els participants han pogut estudiar exemples i practicar amb fulles de càlcul la manera adequada de preveure, programar i controlar les necessitats i requeriments econòmico-financera que tindran les seves start-ups.
 • Màrqueting en línia. Dota l’alumnat de coneixements per poder analitzar la situació de l’empresa, sobre els factors que influeixen directament en les vendes i sobre com desenvolupar estratègies de màrqueting eficients. Més concretament, en aquesta sessió han treballat el social selling i el CRM, que els proporciona els coneixements per efectuar control i anàlisi del seu negoci mitjançant les xarxes socials.

El contingut de màrqueting en línia s’ha centrat a:

 1. Definir un bon disseny de campanya en què hi hagi tres sectors ben diferenciats: monitorització, publicació i avaluació del contingut.
 2. Conèixer les principals xarxes socials que més es fan servir: Facebook, Twitter, Linked-In i les principals eines d’anàlisi.
 3. L’eina de gestió CRM, que és un programari que permet gestionar la relació i els vincles amb els clients. L’objectiu és disposar de tot e lmaterial de qualsevol client tant per satisfer les necessitats com per obtenir mètriques de mercat que ens permetin millorar la nostra estratègia comercial.

Per a més informació: http://platgesirutes.elvendrell.net/

Arribant al final de “Platges i rutes 365 dies”

Arribant al final de “Platges i rutes 365 dies”

Els continguts que ha treballat l’alumnat de “Platges i rutes 365 dies” es poden resumir en:

 • Mercat turístic, el 30 de maig
 • Anàlisi i planificació econòmico-financera, el 31 de maig
 • Màrqueting en línia, l’1 de juny

Mercat turístic. Si la setmana passada ens centràvem en la promoció turística que s’ha editat al Vendrell, aquesta setmana s’ha treballat el màrqueting digital per al posicionament de destinaments i d’emprenedoria turística. A més, per grups i individualment s’han definit les experiències turístiques que es poden oferir a fi d’articular-hi un catàleg.

Reptes i oportunitats per al Vendrell, turisme gastronòmic, segells turístics i marca-ciutat han estat els conceptes que més s’han anat definint quant al mercat turístic.

Treballant aspectes de màrqueting digital a les instal·lacions de l’EINA Espai Empresarial

Anàlisi i planificació econòmico-financera. És la representació de l’evolució de l’empresa, en termes monetaris durant un determinat període de temps. Es realitza abans de la posada en marxa d’una empresa i, per tant, fa referència al futur. Dit d’una altra manera, són les previsions de la futura empresa durant els dotze primers mesos d’activitat.

L’objectiu del pla d’empresa és triple:

 • Comprovar la viabilitat de l’empresa
 • Tenir controlades totes les possibles variables que poden incidir en la marxa de l’empresa de manera que es redueix el marge d’error i deixar el menor espai possible a l’atzar per reduir-ne els costos.
 • Tenir la màxima informació útil, en el moment adequat per a
  poder prendre decisions.

Màrqueting en línia. Eines com ara WordPress, Ecommerce, Inbound màrqueting, SEO, continguts optimitzats, etc. El material que s’ha treballat ha estat: WordPress (programari que permet crear blogs i pàgines web de manera senzilla), WooCommerce (aplicació de WordPress que permet creat una botiga en línia) i Prestashop (un plataforma ecommerce útil i ràpida per vendre virtualment).

S’ha insistit a fer una bona planificació de màrqueting, tècniques generals de SEO (posicionament web), com optimitzar un post amb WordPress, com tenir una landing page ben construïda (pàgina d’agraïment). S’ha fet un recorregut per les principales eines de publicació amb material audiovisual: Picasa, Flicker, Slideshare, Pezzi, Bubok i s’han analitzat Pinterest, Instagram, Youtube per poder-les incorporar al pla d’estratègia digital.

Podeu seguir-nos a Facebook: PlatgesiRutes.

El mercat turístic i El Vendrell

El mercat turístic i El Vendrell

Mercat turístic i màrqueting en línia han estat les temàtiques que s’han seguit els dies 23, 24 i 25 de maig dins del programa “Platges i rutes 365 dies”.

El mercat turístic ha consistit a fer un repàs per la promoció turística que s’ha editat al Vendrell i que actualment s’està duent a terma al nostre municipi. En aquest sentit, Jordi Tresserres ha presentat de manera pràctica a l’alumnat en què consisteix un dossier de premsa i quines utilitats té. A més, ha buscat exemples de promoció turística, cultural, gastronòmica i musical, com ara: escapades culturals, visites enoturístiques, rutes museístiques, passejades per l’arquitectura històrica i patrimonial vendrellenca.

Dues alumnes de “Platges i rutes 365 dies” exposant conceptes relacionats amb el turisme cultural, a les intal·lacions de Vil·la Casals

Finalment, han vist com El Vendrell i les platges de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs formen part dels Plans d’Actuació 2017 de la Costa Daurada, del Pla d’Estratègia de Turisme de la Generalitat de Catalunya i dels projectes de “Marca Ciutat” que hi ha en vigor.

La formació relativa al màrqueting en línia s’ha centrat a definir el pla d’ecommerce: disseny, gestió i elements de logística. S’hi ha treballat conceptes com ara: les ota (online travel agencies), presentacions pràctiques d’idees de negoci, WordPress (programari que permet crear blogs i pàgines web de manera senzilla), WooCommerce (aplicació de WordPress que permet creat una botiga en línia) i Prestashop (un plataforma ecommerce útil i ràpida per vendre virtualment).

Podeu seguir-nos a Facebook: PlatgesiRutes.

La part més pràctica de “Platges i rutes”

La part més pràctica de “Platges i rutes”

Aquesta setmana, els alumnes del programa “Platges i rutes 365 dies” han treballat la creació i la gestió de pàgines web i d’aplicacions.

A principis de setmana treballaven diferents eines de creació i de gestió de webs. Hi aplicaven els coneixements adquirits posant en marxa la pròpia web per a cada projecte emprenedor.

L’alumnat de “Platges i rutes 365 dies” creant les webs dels seus projectes

Wix.com és una pàgina 2.0 intuitiva i senzilla que permet la creació de llocs web en línia. Hi trobem plantilles predissenyades, barres d’estris, tipus de pàgines, qüestions de disseny i eines per insertar contingut multimedia.

A finals de setmana, s’hi treballava els aplicatius mòbils.

Mobincube és un sistema de gestió de continguts que permet la creació i actualització de contingut remot.

CMS Mobincube n’és el complement principal. S’hi pot afegir contingut visual i multimèdia, un mòdul d’estadístiques, RSS, etc.

Placa d’Arduino connectada a un portàtil

Arduino és una placa computadora de desenvolupament de maquinari i programari, composta respectivament per circuits impressos que integren un microcontrolador i un entorn de desenvolupament (IDE), on es programa cada placa. S’enfoca a acostar i facilitar l’ús de l’electrònica i la programació de sistemes integrats en projectes multidisciplinaris.

 

El límit és la imaginació. Realitat virtual i augmentada a l’Eina Espai Empresarial

El límit és la imaginació. Realitat virtual i augmentada a l’Eina Espai Empresarial

Aquesta setmana l’alumnat que segueix la formació del programa “Platges i rutes” ha treballat continguts que representen una tendència actual i de futur i que ajuden a la diferenciació respecte dels sectors més tradicionals:

REALITAT VIRTUAL (VR). Transporta l’usuari a un entorn virtual amb l’objectiu de simular sensacions reals. Àmbits d’aplicació com ara el turisme, la formació, l’entrenament, l’educació, l’arquitectura, el disseny industrial o els videojocs. La realitat virtual ofereix un nou suport per comunicar, efecte immersiu, 100 % d’atenció al contingut. El límit és la imaginació.

IMG-20170504-WA0001

La formació del programa “Platges i rutes 365 dies” combina sessions teòriques i pràctiques, a l’Eina Espai Empresarial

REALITAT AUGMENTADA (AR). Es tracta de la inclusió, a temps real, d’elements virtuals dins de l’univers físic. Els àmbits d’aplicació principals són el turisme, el disseny, el màrqueting, la psicologia, la medicina, la comunicació … Serveix d’ampliació dels suports tradicionals i dels continguts, potencia l’experiència dels usuaris amb el producte; la interacció de l’usuari/producte/marca.

IMG-20170504-WA0002

L’alumnat de “Platges i rutes 365 dies” comparteix experiències amb telèfons intel·ligents i contingut de realitat augmentada

La formació de “Platges i rutes 365 dies” comprèn 150 hores de manera intensiva i acabarà el 26 de maig.

Per a més informació, l’Eina Espai Empresarial (900 33 88 33) i platgesirutes365@leina.org.